wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI


 


Przepis na ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI

Składniki :

Kuchnia chińska


1 cała pierś z kury lub kurczaka
1 plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
4 szklanki wody
6 średnich chińskich suszonych czarnych grzybów lub 6 dużych pieczarek
1 szklanka cieplej wody
5 dag surowej wędzonej polędwicy (sopocka)
1/2 szklanki pędów bambusa lub 1 1/2 średnich ziemniaków
1 szklanka młodych listków szpinaku
2 szklanki wywaru l
Przyprawy:
1 białko
2 łyżki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka czystej wódki lub białego wytrawnego wina
1/2 łyżeczki cukru
szczypta pieprzu

Przepis :

Skórę i kostki usunąć z piersi kurczaka. Mięso pokrajać w bardzo cienkie plasterki o wymiarach 3 x 4 1/2 cm. Białko roztrzepać z wodą i mąką ziemniaczaną, dodać mięso, starannie wyrabiać ręką, dodać pozostałe przyprawy, dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki. Kostki i skórę kury zalać 3 szklankami wody, dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać pod koniec gotowania), gotować około 1 godz. na małym ogniu aż 1/3 płynu wyparuje. Chińskie grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, odstawić na 20 min, odciąć trzonki, odstawić. Odcisnąć wodę z kapeluszy grzybów i pokrajać na paski o szerokości 1 /2 cm. (Odcięte trzonki z pieczarek pokrajać w paski o szerokości 1/2 cm). Trzonki z grzybów chińskich lub pieczarek dodać do wywaru, wlać wodę, w której moczone były grzyby, lub jeśli używamy pieczarek dodać ľ szklanki wody do gotującego się wywaru, gotować 5 min na małym ogniu. Wywar przecedzić. Polźdwicę pokrajać w bardzo cienkie plasterki o wymiarach około 1/2 x 3 1/2 cm, odstawić. Pędy bambusa lub obrane ziemniaki sparzyć, pokrajać w plasterki o wymiarach polędwicy. Szpinak wypłukać, osączyć. Przecedzony wywar wlać do garnka o pojemności 4 l, doprowadzić do wrzenia. Tymczasem mięso kurze włożyć do małego rondla, zalać wrzącą wodą, mieszając trzymać 30 sek na średnim ogniu, przelać do cedzaka, przepłukać zimną wodą. Do gotującego się rosołu dodać polędwicę i grzyby, zmniejszyć płomień na średni, gotować 5 min. Dodać pędy bambusa lub ziemniaki, gotować dalsze 5 min (ziemniaki 10 min). Włożyć szpinak, doprowadzić do wrzenia. Dodać mięso z kury, mocno podgrzać. Wlać do wazy, podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób


Super przepis na ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI
-> Przepisy kulinarne