wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Sałatka z gotowanym mięsem wołowym


 


Przepis na Sałatka z gotowanym mięsem wołowym :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Sałatka z gotowanym mięsem wołowym

Składniki :

Kuchnia włoska
400 g zimnego ugotowanego mięsa
2 filety anchois
1 ząbek drobno pokrojonego czosnku
1 pokrojona w plastry szalotka
1 pokrojona w cienkie plastry mała cebula
1 łyżka posiekanych kaparów
1 łyżka posiekanego świeżego estragonu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
8 posiekanych listków bazylii
4 pokrojone w plasterki małe ogórki konserwowe
2 łyżki musztardy francuskiej (dijon)
2 łyżki białego octu winnego
6 łyżek oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Przepis :

Cebulę i szalotkę włożyć do rondla i zalać octem. Gotowaną wołowinę pokroić w kostki o boku 2 cm i ułożyć w salaterce. Do mięsa dodać natkę pietruszki, bazylię, czosnek i estragon. Cebulę i szalotkę odcedzić, wymieszać z kaparami, ogórkami oraz pokrojonymi filetami anchois, a uzyskaną w ten sposób masę dodać do mięsa, dokładnie wymieszać i doprawić łyżką octu winnego. Musztardę rozetrzeć w małej ilości oliwy na gładką masę, dolewając bardzo powoli resztę oliwy jak do majonezu. Tak przygotowanym sosem polać sałatę, dodając - jeśli potrzeba - sól i pieprz.


Super przepis na Sałatka z gotowanym mięsem wołowym
-> Przepisy kulinarne