wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Sałatka z owoców morza


 


Przepis na Sałatka z owoców morza :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Sałatka z owoców morza

Składniki :

Kuchnia włoska
8 homarów
1 langusta o wadze 350 g
8 ostryg
4 morskie daktyle (strzykwy)
4 morskie trufle
4 małże
12 kawałków suszonego filetu z delfina
5 filetów anchois (wcześniej wymoczyć)
100 g kalafiora
1 ziemniak pokrojony w kostki o boku 3 cm
1 karczoch przekrojony na 4 części
3 łyżki orzeszków pinii
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
8 oliwek bez pestek
1 łyżka posiekanych kaparów
12 listków drobno pokrojonej bazylii
8 wyjętych ze skorupki włoskich orzechów
8 grzybków konserwowanych oliwą
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki octu winnego
1 ząbek czosnku
2 żółtka z jaj ugotowanych na twardo
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
czarny pieprz

Przepis :

Do rondla z wodą włożyć langustę i gotować nie dłużej niż 15 minut. Gdy ostygnie, oddzielić ogon od pancerza, mięso wyjąć, oczyścić, pokroić w medaliony, posolić, skropić sokiem z cytryny i łyżką oliwy. Homary ugotować, a gdy ostygną, z głowy i płetwy ogonowej wyłuskać mięso. Frutti di mare również zagotować, a gdy wszystkie muszelki już się otworzą, oderwać ich górną połowę. Wszystkie warzywa oprócz karczocha ugotować w osolonej wodzie, po czym osuszyć ściereczką. Do moździerza włożyć ugotowane na twardo żółtka, filet anchois, kapary, orzeszki z pinii, orzechy, natkę pietruszki, czosnek, 4 oliwki i wsypać sól. Wszystkie składniki ucierać tłuczkiem tak długo, aż otrzyma się jednolitą masę. Do masy wlać ocet winny i oliwę, a następnie wymieszać sos drewnianą łyżką. Suszone filety z delfina nawilżone sosem ułożyć na półmisku. Na wierzch położyć warzywa, całość przyprawić, delikatnie przykryć langustą oraz owocami morza i posypać bazylią. Na 4 małe patyczki nadziewać na przemian homary, resztę filetów anchois, oliwki i grzyby, po czym zanurzyć je w sosie i podawać na stół.


Super przepis na Sałatka z owoców morza
-> Przepisy kulinarne