wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na SMAŻONE KULKI MIĘSNE


 


Przepis na SMAŻONE KULKI MIĘSNE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na SMAŻONE KULKI MIĘSNE

Składniki :

Kuchnia chińska
25 dag zmielonej średnio tłustej wieprzowiny
3 czerstwe pszenne bułeczki śniadaniowe
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej 2 łyżkami wody
1 jajo
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
3 łyżeczki drobno posiekanej cebuli dymki lub 2 roztarte ząbki czosnku
1 posiekany plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
3 - 4 szklanki oleju do głębokiego smażenia

Przepis :

Skórkę z bułek zetrzeć na tarce. Miękkie środki bułeczek pokrajać w kostkę, następnie siekać aż powstaną kawałeczki wielkości ziarenek ryżu (można używać tartej bułki, ale wówczas kulki nie będą błyszczące). Mięso mielone włożyć do miski, wlać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną wodą wbić jajko, dodać pozostałe składniki oprócz oleju i rozdrobnionej bułki. Mieszać w kierunku wskazówek zegara około 1 1/2 min lub aż powstanie jednolita, lepka masa. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego, równomiernie obtoczyć w rozdrobnionej bułce. Olej wlać do garnka, rozgrzać (sprawdzić temperaturę). Kłaść kulki na rozgrzany olej, smażyć na ciemnozłoty kolor. Wybrać łyżką cedzakową. Podawać na gorąco lub na zimno z keczupem lub musztardą. Proporcje: dla 6-8 osób - na przystawkę, przy innych daniach


Super przepis na SMAŻONE KULKI MIĘSNE
-> Przepisy kulinarne