wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na SREBRNY DOLAR


 


Przepis na SREBRNY DOLAR :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na SREBRNY DOLAR

Składniki :

Kuchnia chińska
4 dag wędzonego boczku lub surowej słoniny
1 średnia cebula
35 dag zmielonej wołowiny
1 żółtko
mąka ziemniaczana do obtoczenia
3 łyżki oleju
2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
Przyprawy:
1 białko
1 łyżeczka cukru
2 łyżki sosu sojowego
szczypta soli
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta pieprzu
Sos przyprawowy:
1/2 szklanki wywaru l lub rosołu z kury
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki sosu ostrygowego lub sojowego
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka oleju sezamowego

Przepis :

Boczek lub słoninę pokrajać w cienkie plasterki, następnie w paseczki. Cebulę przeciąć wzdłuż na pół, każdą połówkę pokrajać w 1/4 cm plasterki, rozdzielić na paski. Odstawić dłuższe kawałki, krótsze posiekać. Boczek lub słoninę włożyć na patelnię, smażyć do puszczenia tłuszczu, wsypać posiekaną cebulę, trzymać na ogniu aż cebula stanie się szklista. Zestawić z gazu, wystudzić. Mięso wymieszać z przyprawami, dokładnie wyrobić ręką około minuty, dodać boczek lub słoninę z cebulą, wyrabiać aż powstanie jednolita masa (około minuty). Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Wołowinę podzielić na 8 równych porcji, uformować kulki, rozpłaszczyć aby miały wielkość dolara (pięciozłotówki). Zanurzyć w roztrzepanym żółtku, obtoczyć w mące ziemniaczanej, odstawić. Wymieszać sos przyprawowy. Patelnię mocno podgrzać na dużym ogniu, wlać olej, rozprowadzić po dnie patelni, kłaść kotleciki na gorący tłuszcz, smażyć do zrumienienia z obu stron. Cienkim strumieniem wlać 2 łyżki alkoholu, smażyć do wyparowania, przełożyć kotleciki na gorący półmisek. Paski cebuli wsypać do patelni, smażyć aż stanie się szklista, często mieszać, ułożyć wokół kotlecików. Zamieszać sos przyprawowy, wlać do patelni, w której smażono mięso i cebulę, mieszając zagotować, polać "srebrne dolary", podawać. Proporcje: dla 2-3 osób - z ryżem i warzywami


Super przepis na SREBRNY DOLAR
-> Przepisy kulinarne