wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Szaszłyki irańskie


 


Przepis na Szaszłyki irańskie :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Szaszłyki irańskie

Składniki :

Kuchnia irańska
1/2 kg baraniny - udziec lub comber
112 łyżeczki cynamonu w proszku
1/2 łyżeczki pieprzu
6-10 roztartych zabków czosnku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
1 łyżka masła
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
6 pomidorów pokrajanych w piastry (dowoInie)
2 cebule obrane i pokrajane w plastry
1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
sól do smaku
zielona pietruszka

Przepis :

1. Ryż wypłukać dwa razy, włożyć do miski, zalać wódą. Pół łyżeczki soli wsypać do płóciennego woreczka, zawiązać, zanurzyć w wodzie (sól nie może bezpośrednio dotykać ryżu). Osączyć po 24 godzinach. 2. Baraninę pokrajać w dużą kostkę. Przyprawy wymieszać z czosnkiem, dodając trochę soku pomidorowego lub wody, aby powstała pasta. Mięso natrzeć ze wszystkich stron pastą, odstawić na 2 godz. 3. Ryż smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, wlać szklankę wody, zagotować, zmniejszyć płomień, gotować na bardzo małym ogniu przez 20 min. (woda powinna wsiąknie w ryż. 4. Kawałki mięsa nakłuwać na rożenka lub patyczki na przemian z cebulą i pomidorami. 5. Szaszłyki piec w nagrzanym rożnie elektrycznym obracając, aż nabiorą ze wszystkich stron ciemnozłotego koloru lub smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Przed jedzeniem, posolić. 6. Podawać z ryżem posypanym zieloną pietruszką. Proporcje dla 4 osób


Super przepis na Szaszłyki irańskie
-> Przepisy kulinarne