wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY


 


Przepis na SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY

Składniki :

50 dag polędwicy wołowej
15 dag drobnych cebulek (najlepiej szalotek)
15 dag bardzo małych pieczarek
1 1/2 łyżki oleju lub oliwy
3 łyżki mieszanych suszonych roślin przyprawowych (szałwia, majeranek, estragon, bazylia, tymianek)
sok cytrynowy
sól
pieprz

Przepis :

Suszone przyprawy starannie rozkruszyć. Polędwicę oczyścić z żył i błon, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien w kostkę o boku ok. 2 cm. Kostki mięsa oprószyć lekko pieprzem, starannie wymieszać z rozkruszonymi przyprawami, skropić sokiem cytrynowym (2 łyżki), włożyć do miski, przycisnąć, przykryć i postawić na 1-2 godz. w lodówce. Cebulki obrać, opłukać. Pieczarki umyć, oczyścić, przelać na sicie wrzącą wodą. Na przygotowane sztabki, szpilki do drobiu lub patyczki nadziewać kolejno: cebulkę, mięso, pieczarkę itd. Przygotowane w ten sposób szaszłyki ułożyć na patelni do smażenia bez tłuszczu z rozgrzanym olejem, obrumienić ze , wszystkich stron równomiernie. Obrumienione szaszłyki posolić, lekko podlać gorącą wodą. Przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem. Podawać od razu po uduszeniu z dodatkiem ziemniaków purée (1-1 1/2 łyżki na porcję), brukselki lub fasolki szparagowej oraz z surówką z zielonej sałaty lub świeżych ogórków.


Super przepis na SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY
-> Przepisy kulinarne