wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na SZTUKA MIĘSA


 


Przepis na SZTUKA MIĘSA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na SZTUKA MIĘSA

Składniki :

1,20 kg pręgi wołowej (z kością)
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler)
15 dag cebuli
sól
listek laurowy
pieprz
1/4 szklanki mleka
2 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Przepis :

Mięso umyć, przerąbać w poprzek kości. Zagotować wodę, osolić. Do wrzątku włożyć przygotowane mięso, dodać listek laurowy i kilka ziaren zmiażdżonego pieprzu. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 2 godz. Cebulę umyć (nie obierać), ułożyć nad płomieniem gazowym lub na płycie kuchennej. Powinna się dobrze zrumienić ze wszystkich stron. Zrumienioną cebulę dodać do podgotowanego mięsa, wkładając jednocześnie umyte, oczyszczone i opłukane warzywa. Ugotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, pokrajać na porcje, włożyć do rondelka, skropić rosołem. Ugotowane warzywa pokrajać w kostkę, włożyć do rondla, podlać mlekiem, chwilkę poddusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Mięso podgrzać, wyłożyć na ogrzany półmisek, obłożyć przygotowanymi warzywami. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody (1-2 na porcję). Wywar z mięsa wykorzystać na zupę.


Super przepis na SZTUKA MIĘSA
-> Przepisy kulinarne