wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Sztuka mięsa na sposób gdański


 


Przepis na Sztuka mięsa na sposób gdański :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Sztuka mięsa na sposób gdański

Składniki :

1,5 kg mięsa wołowego (zrazowe lub krzyżowe)
15 dag słoniny
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki drobno utłuczonego ziela angielskiego
porcja włoszczyzny bez kapusty
szklanka wytrawnego
czerwonego wina
pół szklanki słabego octu winnego
1 I rosołu lub wywaru z kości i jarzyn
sól
kawałek łoju wołowego
Sos:
łyżka masła
łyżka mąki
3 łyżki utartego dość grubo chrzanu
3 łyżki posiekanych, kwaszonych ogórków
2 łyżki kaparów lub solonych owoców nasturcji
ząbek czosnku
pół szklanki kwaśnej śmietany
2 żółtka
łyżka octu
łyżeczka cukru
szczypta tartej gałki muszkatołowej

Przepis :

Z mięsa usunąć błony, dokładnie je opłukać i natrzeć solą. Słoninę natrzeć imbirem, pieprzem, zielem angielskim i solą, pokrajać w wąskie paseczki I naszpikować nimi mięso. Włoszczyznę oskrobać, umyć, drobno pokrajać i razem z kawałkami łoju ułożyć na dnie rondla. Położyć na to mięso, zalać winem i octem i dusić na wolnym ogniu. Gdy płyn winno-octowy całkowicie wyparuje i wsiąknie w mięso, zalać je rosołem i ugotować na miękko. Mięso wyjąć. Sos przecedzić i zagęścić zasmażką z masła i mąki. Dodać chrzan, ogórki, kapary, roztarty z solą ząbek czosnku, ocet, cukier i sól do smaku, gałkę muszkatołową oraz pół szklanki śmietany. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i dodać rozmieszane żółtka. Mięso z sosem można podawać na gorąco lub na zimno.


Super przepis na Sztuka mięsa na sposób gdański
-> Przepisy kulinarne