wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WĘDLINY


 


Przepis na WĘDLINY :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WĘDLINY

Składniki :

Przepis :

Niezbędne w każdym zestawie zimnych zakąsek są wędliny, Dobór ich zależy od ich kosztu, ale w zasadzie należy dobrać kilka rodzajów wędlin (najmniej dwa) różniących się od siebie barwą, np. szynka i pasztet, ,sucha kiełbasa i polędwiczka łososiowa, itp. Wędliny powinny być pokrajane cienko i symetrycznie, obrane z osłony, większe płaty, np. szynki, należy przekrajać na pół. Wędliny układa się na małych, prostokątnych półmiskach zakładając dno półmiska jednymi gatunkami wzdłuż, innymi zaś w poprzek. Zbyt grubą warstwę tłuszczu, np. z szynki, należy ściąć pozostawiając rąbek tłuszczu na 1 cm szerokości (z resztek tłuszczu można sporządzić masę do smarowania kanapek). Półmisek z wędliną przybiera się rąbkiem zielonej sałaty, krążkami pomidora, ogórka świeżego itp., zależnie od sezonu. Wędliny podawać ż sosem tatarskim, sosami ze śmietany musztardą, chrzanem z octem, korniszonami, ogórkiem, pomidorem surowym lub pasteryzowanym w całości (tzw. pellati) itp.


Super przepis na WĘDLINY
-> Przepisy kulinarne