wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM


 


Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM

Składniki :

Kuchnia chińska
75 dag chudej wieprzowiny pokrajanej w kawałki długości i grubości palca
olej do głębokiego smażenia
Marynata:
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
Ciasto:
1 jajo
5 łyżek mąki pszennej
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos:
1 1/2 łyżki oleju
1 1/2 łyżki posiekanej cebuli dymki
2 łyżeczki roztartego czosnku
2 łyżeczki posiekanej ostrej papryki lub łyżeczka chilli
1 1/2 łyżki posiekanego świeżego imbiru lub 1 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
5 łyżek rosołu lub wywaru l
2 łyżki octu (5%)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Przybranie:
rzodkiewka, plasterki cytryny lub listki sałaty (dowolnie)

Przepis :

Składniki marynaty połączyć, wymieszać z mięsem, odstawić na 30 min. Jajka roztrzepać, ubijając stopniowo dodawać mąki, wymieszać na jednolite ciasto. 1 1/2 łyżki oleju rozgrzać w rondelku, wsypać cebulę, czosnek i imbir, mieszając smażyć 30 sek, dodać pozostałe składniki sosu, zamieszać, zagotować, zestawić z ognia, trzymać w cieple lub w garnku z gorącą wodą. Olej rozgrzać na średnim ogniu. Mięso wymieszać z ciastem, połowę paluszków kłaść pojedynczo w gorący olej, smażyć 3 minuty. Wybrać łyżką cedzakową, smażyć drugą połowę. Sitkiem metalowym usunąć zanieczyszczenia z oleju, olej rozgrzać, wsypać mięso, smażyć 2 min, wybrać, osączyć. Przed podaniem polać gorącym sosem lub ułożyć na półmisku, przybrać. Sos podawać oddzielnie. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem


Super przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM
-> Przepisy kulinarne