wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WIEPRZOWINA


 


Przepis na WIEPRZOWINA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA

Składniki :

Kuchnia chińska
75 dag świeżego chudego boczku lub wieprzowej łopatki ze skórą
1 1/2 łyżki sosu sojowego
olej do głębokiego smażenia
Sos przyprawowy:
3 łyżki sosu sojowego
3 plasterki świeżego imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku
1 i 1/4 szklanki wywaru l, rosołu lub wody
3 łyżki czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1 1/2 łyżki cukru
3 gwiazdki anyżu lub 1/2 łyżeczki anyżu lub kopru włoskiego

Przepis :

Mięso podzielić na 4 równe kawałki, włożyć do gotującej wody, gotować 5 min, odcedzić, wypłukać pod zimną wodą, osuszyć. Natrzeć ze wszystkich stron sosem sojowym, szczególnie mocno skórę, odstawić do przesuszenia. Olej mocno rozgrzać na dużym ogniu, sprawdzić temperaturę, zmniejszyć płomień na średni, włożyć mięso i smażyć 4 min, osączyć z tłuszczu. Włożyć do płaskiego garnka, skórą do dołu, wlać zamieszany sos przyprawowy, doprowadzić do zagotowania, obracać kilkakrotnie trzymając na średnim ogniu minutę. Garnek z mięsem ustawić na wkładce do gotowania na parze, przykryć, gotować na parze aż mięso stanie się bardzo miękkie, około 2 godz. Ostrożnie wyjąć garnek, mięso przełożyć na półmisek, polać sosem z garnka. Podawać na gorąco lub na zimno. Proporcje: dla 4-6 osób - jako danie główne, z ryżem, lub na zimno na 10 - 12 porcji, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na WIEPRZOWINA
-> Przepisy kulinarne