wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Wieprzowina duszona w piekarniku


 


Przepis na Wieprzowina duszona w piekarniku :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Wieprzowina duszona w piekarniku

Składniki :

Kuchnia Jamajki

1/2 kg łopatki lub szynki wieprzowej pokrajanej w paski
o długości 4 cm i szerokości 2 cm
1 i 1/2 łyżki oleju jadalnego
1/2 łyżki mąki
1/2 szklanki selera posiekanego
1/2 szklanki cebuli drobno posiekanej
1 mały pomidor sparzony, obrany i posiekany
2 pieczarki posiekane
1 roztarty ząbek czosnku
2 łyżki pasty pomidorowej
1/2 szklanki białego wina wytrawnego lub wody
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki soli szczypty: bazyli majeranku i tymianku
2 łyżki koniaku dowolnie

Przepis :

1. Paski mięsa zrumienić w rondlu na rozgrzanym oleju. 2. Wsypać mąkę, wymieszać. 3. Podać wszystkie składniki poza koniakiem. 4. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. 5. Zawartość rondla ostrożnie przelać do małego żaroodpornego naczynia. 6. Dusić w nagrzanym piekarniku (190 C) przez godzinę. 7. Wlać koniak na 5 min. przed zakończeniem duszenia. 8. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami i buraczkami w śmietanie lub zieloną sałatą. Proporcje dla 2-3 osób


Super przepis na Wieprzowina duszona w piekarniku
-> Przepisy kulinarne