wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM


 


Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg wieprzowiny od szynki
4 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
1 cebula dymka
2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
Sos czosnkowy:
1 łyżka roztartego czosnku
2 łyżeczki musztardy stołowej lub winnego octu
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki wywaru wieprzowego
4 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
2 łyżeczki miodu lub cukru
sól do smaku

Przepis :

Mięso włożyć do garnka (o objętości 3 I), wlać tyle wody, aby zakryć wieprzowinę. Zagotować na dużym ogniu, zebrać szumowiny, dodać imbir, cebulę, alkohol. Przykryć, zmniejszyć płomień, gotować 20 min na średnim ogniu. Garnek zestawić z ognia, mięso obrócić, przykryć, postawić na gazie, zagotować, natychmiast zestawić. Odstawić do wystudzenia nie odkrywając garnka na 2-3 godz. Mięso wyjąć z wywaru, wstawię do lodówki na 2 godz. Wywar odcedzić. Składniki sosu wymieszać. Wieprzowinę pokrajać w plasterki o wymiarach 4 x 6 x 1/4 cm, ułożyć w głębokiej salaterce, polać sosem. Podawać na zimno. Uwaga! Wieprzowinę można przyrządzić dzień wcześniej Krajać w plasterki krótko przed podaniem. Proporcje: dla 8-12 osób na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM
-> Przepisy kulinarne