wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WIEPRZOWINA PIECZONA PO KANTOŃSKU


 


Przepis na WIEPRZOWINA PIECZONA PO KANTOŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA PIECZONA PO KANTOŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
1 1/2 kg schabu (karkówki)
1/2 szklanki miodu
2 łyżki oleju sezamowego lub sojowego
Marynata:
1/4 szklanki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
2 roztarte ząbki czosnku
5 łyżek sosu sojowego
1 łyżka pasty sezamowej (dowolnie)
2 łyżki powideł śliwkowych
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki "piźciu przypraw" lub cynamon
4 płaskie łyżki cukru

Przepis :

Mięso (bez kości) pokrajać w paski o wymiarach 3 x 3 x około 20 cm. Składniki marynaty ubić widelcem w misce, włożyć mięso. Wymieszać ręką, wstawić do lodówki na noc. Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Wrzącą wodę wlać do tacy w piekarniku (woda nie może sięgać do rusztu leżącego na tacy). Mięso ułożyć na ruszcie w odstępach 5-6 cm. Piec 40 min. Mięso z rusztem i tacą wyjąć. Temperaturę w piekarniku zwiększyć do 220 °C. Zlać wodę zostawiając 6 łyżek, mięso posmarować miodem następnie polać olejem, piec dalsze 10 min lub na ciemnozłoty kolor. Pieczeń pokroić w plasterki o grubości 1 cm, polać sosem z tacy. Proporcje: dla 6-8 osób - jako danie główne, z ryżem, z dodatkiem warzyw lub na 12-16 porcji na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na WIEPRZOWINA PIECZONA PO KANTOŃSKU
-> Przepisy kulinarne