wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WIEPRZOWINA W WINIE


 


Przepis na WIEPRZOWINA W WINIE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA W WINIE

Składniki :

1 kg chudej wieprzowiny,
1 szklanka wytrawnego białego wina,
4 łyżki winnego octu,
1 1/2 łyżeczki siekanego czosnku,
1 listek laurowy,
4 goździki,
3 łyżki smalcu,
1 pomarańcza,
6-10 kromek chleba,
1 łyżeczka soli,
1/2 łyżeczki pieprzu

Przepis :

W dużej misce wymieszać wino, ocet, czosnek, listek laurowy, goździki, majeranek, sól oraz pieprz. Do przygotowanej w ten sposób marynaty włożyć wieprzowinę krajaną na kawałki, przycisnąć talerzykiem i trzymać przynajmniej przez 4 godz. w temperaturze pokojowej (kilka razy przemieszać). Wyjąć mięso i osuszyć. W naczyniu o grubym dnie stopić łyżkę smalcu, na gorący wrzucić kawałki wieprzowiny; obsmażyć do równomiernego zarumienienia. Usunąć tłuszcz, do mięsa wlać 1/2 szklanki marynaty i zagotować na ostrym ogniu; jeśli pojawią się "oczka" tłuszczu, zebrać je. Zmniejszyć płomień, przykryć i dusić (ok. pół godziny), aż mięso będzie miękkie. Na patelni stopić resztę smalcu. Gdy będzie gorący, usmażyć na złocisty kolor kromki chleba bez skórki, krajane w dość duże trójkąty. Mięso razem z sosem wyłożyć na półmisek i obłożyć trójkątami chleba i plasterkami pomarańczy. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z porów.


Super przepis na WIEPRZOWINA W WINIE
-> Przepisy kulinarne