wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Wołowina duszona w winie barolo


 


Przepis na Wołowina duszona w winie barolo :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Wołowina duszona w winie barolo

Składniki :

Kuchnia włoska
800 g wołowiny na pieczeń
20 g słoniny
20 g masła
10 g mąki
1 marchewka
1 seler naciowy
1 cebula
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
liść laurowy
rozmaryn
szałwia
1/2 I czerwonego wina barolo
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
2 goździki

Przepis :

Zioła i czosnek posiekać, seler i marchew drobno pokroić. Pokrojoną cebulę podsmażyć w rondlu na oliwie i maśle. Wołowinę naszpikować słoniną i goździkami, obtoczyć w mące i włożyć do rondla z podsmażoną cebulą. Posypać posiekanymi ziołami, czosnkiem i pokrojonymi jarzynami. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze zrumienioną wołowinę wyjąć z rondla, a sos odtłuścić szczyptą mąki i kieliszkiem wina, i pozostawić na ogniu do odparowania. Potem ponownie włożyć mięso, polać resztą wina i dusić 3,1/2 godziny, podlewając wodą lub rosołem. Podawać mięso gorące, pokrojone w plastry, z sosem sporządzonym z przecedzonego i zagęszczonego wywaru z mięsa.


Super przepis na Wołowina duszona w winie barolo
-> Przepisy kulinarne