wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Wołowina po marynarsku


 


Przepis na Wołowina po marynarsku :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Wołowina po marynarsku

Składniki :

1 kg wołowiny zrazowej
1 kg ziemniaków
3 cebule
2 marchwie
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
butelka jasnego piwa
listek laurowy
łyżka mielonego pieprzu
sól

Przepis :

Mięso pokrajać na plastry, zbić tłuczkiem, posypać pieprzem, solą i pokruszonym laurowym listkiem, ułożyć w misce i zalać butelką piwa. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Marchew i cebulę oczyścić i pokrajać w talarki. Wyjęte z zalewy mięso osuszyć w ściereczce, posypać mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć je z patelni i na tym samym tłuszczu przesmażyć marchew i cebulę oraz ziemniaki obrane i pokrajane w talarki. W wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu układać warstwami: ziemniaki, mięso i jarzyny, kończąc na ziemniakach. Całość zalać piwem, w którym moczyło się mięso. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w średniej temperaturze ok. 1,5 godz. Gdyby zanadto ubyło płynu i potrawa mogłaby się przypalić, dolać jeszcze piwa. Podawać z zieloną sałatą lub surówkami.


Super przepis na Wołowina po marynarsku
-> Przepisy kulinarne