wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKU


 


Przepis na WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg zrazówki wolowej
1 mała cebula
1/2 średniej marchwi
4 świeże małe ostre papryki chilli
1/2 szklanki oleju
2 rozgniecione ząbki czosnku
4 suszone ostre małe papryczki lub 1 łyżeczka przyprawy chilli
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka oleju sezamowego (dowolnie)
Marynata:
4 łyżki sosu sojowego
sok z 3 plasterków świeżego korzenia imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
2 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
1 łyżka cukru

Przepis :

Mięso pokrajać w cienkie plasterki, następnie w słupki o długości i grubości zapałki. Składniki marynaty połączyć, zalać mięso, dokładnie wymieszać, odstawić na przynajmniej 30 min. Marchew, świeże papryczki i cebulę pokrajać w słupki grubości zapałki. Marchewkę krótko obgotować, zalać zimną wodą, osączyć, odstawić. Patelniź mocno podgrzaę na dużym ogniu, wlaę 1/4 szklanki oleju, mocno rozgrzaę. Włożyę połowź pokrajanego miźsa, mieszając smażyę około minuty na dużym ogniu aż miźso straci czerwony kolor, wybraę łyżką cedzakową, przełożyę na talerzyk. Wlaę 1/4 szklanki oleju na gorącą patelnię, w której smażono pierwszą porcję mięsa, mocno rozgrzać, dodać pozostałą wołowinę, mieszając smażyć jak poprzednią porcję, wybrać, przełożyć na talerzyk. Olej zlać, patelnię wymyć, osuszyć, mocno podgrzać, wlać dwie łyżki oleju, na którym smażono mięso, włożyć suszone papryczki (bez nasion), smażyć do zrumienienia (chilli dodać z warzywami), wyjąć je i odrzucić. Do oleju dodać czosnek, smażyć 10 sek ciągle mieszając, wsypać cebulę, marchew i świeże papryczki (dodać chilli) mieszając smażyć minutę, osolić. Wsypać mięso, wymieszać z warzywami, mieszając smażyć 30 sekund. Pokropić olejem sezamowym. Podawać natychmiast z ryżem. Proporcje: dla 4-6 osób, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKU
-> Przepisy kulinarne