wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WĄTRÓBKI SMAŻONE


 


Przepis na WĄTRÓBKI SMAŻONE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WĄTRÓBKI SMAŻONE

Składniki :

Kuchnia chińska
45 dag wątróbek kurzych
1 lekko roztrzepane jajko
mąka ziemniaczana
4 szklanki oleju
1 czubata szklanka sałaty pokrajanej w paseczki
1 cytryna pokrajana w ósemki (dowolnie)
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka "pięciu przypraw?; zmielonego ziela angielskiego lub cynamonu
Marynata:
1 łyżka czystej wódki, winiaku lub brandy
sok z plasterków świeżego korzenia imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sosu sojowego
ľ łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

Przepis :

Sól wymieszać z "pięcioma przyprawami", zielem angielskim lub cynamonem, mocno podgrzać na suchej patelni, przesypać na talerzyk, odstawić. Każdą wątróbkę rozdzielić. Do garnka o pojemności 4 I wlać wody. Zagotować na dużym ogniu. Włożyć wątróbki, zestawić garnek z gazu, przykryć, pozostawić na 30 sek, następnie przelać do cedzaka, osączyć, osuszyć czystą ściereczką. Wątróbki starannie wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić na 45 min, osączyć. Roztrzepane jajko wymieszać z wątróbkami, obtoczyć je w mące ziemniaczanej. Podzielić na dwie części. 4 szklanki oleju rozgrzać utrzymując duży ogień. Sprawdzić temperaturę wkładając kawałek cebuli dymki, gdy zacznie szybko poruszać się po powierzchni i nabierze brunatnego koloru, można przystąpić do smażenia. Kłaść pojedynczo połowę wątróbek na gorący olej, zmniejszyć płomień na średni, smażyć na złoty kolor. Wybrać wątróbki łyżką cedzakową lub metalowym sitkiem, osączyć z oleju. Olej rozgrzać i smażyć drugą połowę. Półmisek wyłożyć paseczkami sałaty, ułożyć wątróbki na zieleninie, przybrać ósemkami cytryny. Sól z przyprawami podawać oddzielnie. Proporcje: na 24 porcje przekąski


Super przepis na WĄTRÓBKI SMAŻONE
-> Przepisy kulinarne