wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WYWAR I ? Do potraw chińskich


 


Przepis na WYWAR I ? Do potraw chińskich :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WYWAR I ? Do potraw chińskich

Składniki :

szyjka, skrzydełka i grzbiet dużej kury lub kurczaka
1/2-1 kg kości wieprzowych
2 1/2 l wody
1 łyżeczka soi
2 plasterki świeżego korzenia imbiru lub ľ łyżeczki imbiru w proszku
1 1/2 łyżeczki "Jarzynki", "Vegety" lub glutasoli

Przepis :

Do dużego garnka włożyć wszystkie części kurze oraz kości wieprzowe, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 min, zszumować i osolić. Następnie dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać pod sam koniec gotowania), gotować 1 i 1 /2 godz. na małym ogniu pod przykryciem. Wywar przecedzić, doprawić wybraną przyprawą, gotować na średnim ogniu 3 min, wystudzić, zebrać tłuszcz, zagotować. Zlać do słoików, wystudzić. Przechowywać w zamkniętych słoikach w lodówce lub zamrozić, używać do przyrządzania zup i innych chińskich potraw. Proporcje: na około 1 i 1/2 I.


Super przepis na WYWAR I ? Do potraw chińskich
-> Przepisy kulinarne