wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich


 


Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich

Składniki :

1 kura (około 1/2 kg)
11/2 -2 kg chudej wieprzowiny od szynki
6 plasterków imbiru
1 wędzona wieprzowa golonka

Przepis :

Golonkę włożyć do zimnej wody, doprowadzić do zagotowania, gotować 10 min, odcedzić, wypłukać, odstawić. Kurę podzielić na 8 -10 części, wieprzowinę zostawić w jednym kawałku. Skroić tłuszcz z mięsa, usunąć tłuszcz z otworu brzusznego i szyjki kury i dokładnie wypłukać. Mięso włożyć do dużego, głębokiego garnka (o poj. 8 litrów). Zalać wodą, postawić na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 min. Zawartość garnka wylać na cedzak. Mięso i kawałki kury starannie wypłukać. Garnek dokładnie oczyścić. Wieprzowinę, kurę i golonkę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać pod koniec przyrządzania), doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, Gotować bez przykrycia 5-6 godz. na małym ogniu lub do wyparowania połowy płynu. Mięso wybrać, wywar przecedzić przez cedzak wyłożony 3-4 warstwami zwilżonej gazy. Wystudzić, wstawić do lodówki. Następnego dnia zebrać tłuszcz z wywaru, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu (dodać imbir w proszku), zmniejszyć płomień, gotować 3 min na małym ogniu i przestudzić. Przelać do słoików, zakręcić wieczka, wstawić do lodówki lub zamrozić. Proporcje: na 3 litry Uwaga! Mięso po przyrządzeniu "wywaru nadzwyczajnego" włożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać 2-3 plasterki świeżego imbiru (imbir w proszku dodać przy końcu gotowania), zmniejszyć płomień, gotować na małym ogniu tak długo, aby pozostało 5-6 szklanek płynu. Wyjąć mięso, wywar przyprawię łyżeczką glutasoli, "Jarzynką albo "Vegetą" (dodać ľ łyżeczki imbiru), gotować 3 minuty. Zestawie z ognia, przestudzić, przechowywać jak podano w przepisie: "Wywar nadzwyczajny". Używać do duszenia mięs lub przyrządzania warzyw. Proporcje: na 1 1/4 -1 1/2 I.


Super przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich
-> Przepisy kulinarne