wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zając w sosie civet


 


Przepis na Zając w sosie civet :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zając w sosie civet

Składniki :

Kuchnia włoska
1 zając i jego wątroba
30 g słoniny
30 g masła
1 I czerwonego wina
4 łyżki mąki
2 cebule
2 marchewki
1 seler naciowy
2 goździki i 2 ziarenka jałowca
1 kawałeczek cynamonu
szałwia, rozmaryn, liść laurowy, majeranek
sól
pieprz

Przepis :

Zająca pozostawić na 5 dni, żeby skruszał. Po upływie tego czasu oczyszczonego i podzielonego na części zająca włożyć na 10 godzin do marynaty z wina, jarzyn i ziół. Pokrojoną cebulę zrumienić z posiekaną słoniną i masłem. Na zrumienioną cebulę włożyć kawałki zająca dobrze nasączone z marynaty i obtoczone w mące. Posolić, popieprzyć i smażyć około 10 minut, cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przecedzone wino z marynaty i jarzyny. W ostatniej półgodzinie gotowania włożyć dc1 garnka na kilka minut wątrobę zająca. Ugotowaną wątrobę wyjąć i drobno posiekać. Garnek zdjąć z ognia i wyjąć z niego mięso, a wywar przecedzić. Kawałki zająca z powrotem włożyć do garnka i zalać przecedzonym wywarem, dodać posiekaną wątrobę i dokończyć gotowanie.


Super przepis na Zając w sosie civet
-> Przepisy kulinarne