wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zrazy baranie 20 min


 


Przepis na Zrazy baranie 20 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zrazy baranie 20 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
60 dag baraniny bez kości z udźca
4 dag tłuszczu
2 łyżki śmietany
1 łyżko koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mąki
sól i pieprz do smaku
kilka gałązek świeżej mięty
rosół.
Farsz. 6 niedużych cebul
3 dag tłuszczu
2 łyżki okruchów razowego żytniego chleba
10 dag posiekanego boczku
sól i pieprz do smaku

Przepis :

Przygotować farsz. oczyszczone i posiekane cebule przesmażyć na tłuszczu, dodając chleb i boczek, posolić i popieprzyć. Wymieszać. Mięso pokroić w poprzek włókien na plastry, zbić dobrze tłuczkiem. Na osobnej deseczce ułożyć gałązki mity, posypać solą i zbić tłuczkiem tak, by puściły sok. Obłożyć tą miętą rozbite plastry mięsa i pozostawić na 40 minut. W tym czasie przygotowywać farsz. Po upływie tego czasu miętę usunąć, a na każdy plasterek mięsa kłaść farsz. Popieprzyć, zwijać w wałki i obwiązywać nitką, by się nie rozpadały. Obtoczyć w mące i dobrze obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać rosołem (może być woda i przyprawa "Jarzynka"). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z kaszą gryczaną lub jęczmienną.


Super przepis na Zrazy baranie 20 min
-> Przepisy kulinarne