wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ZUPA AKSAMITNA Z MIĘSEM KURZYM I KUKURYDZĄ


 


Przepis na ZUPA AKSAMITNA Z MIĘSEM KURZYM I KUKURYDZĄ :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA AKSAMITNA Z MIĘSEM KURZYM I KUKURYDZĄ

Składniki :

Kuchnia chińska
3 szklanki kukurydzy z puszki lub 6 kolb młodej kukurydzy
1 i 1/2 szklanki wody
1 duża cała pierś kurza
4 jaja
5 1/4 szklanki wywaru l
2 łyżki posiekanej szynki (dowolnie)
1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sól
1 łyżka oleju
1 łyżeczka oleju sezamowego
Przyprawy:
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cukru
1 łyżeczka oleju sezamowego lub sojowego
szczypta pieprzu

Przepis :

Kolby kukurydzy postawić szerokim końcem na desce, mocno trzymając część górną oddzielić ziarenka ostrym nożem. Kukurydzę świeżą lub z puszki wsypać do pojemnika miksera, wlać szklankę wody, zmiksować. Mięso z piersi, bez kości i skóry pokrajać w kostkę, zemleć. Dodać około 4 łyżeczek wody, utrzeć na jednolitą pastę. Ubijając mięso, dodawać kolejno białka i przyprawy. Mieszając masę mięsną powoli wlewać 1/4 szklanki zimnego wywaru, wstawię do lodówki na 1 1/2 godz. Dwa żółtka ubić z całymi jajami. Połowę wywaru wlać do garnka, dodać połowę szynki, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, wlać masę kukurydzianą, zmniejszyć płomień na średni, doprowadzić do zagotowania (surową gotować 3 min). Ponownie zmniejszyć gaz, trzymać garnek na małym płomieniu. Mieszając zupę widelcem, dodać masę mięsną, mocno mieszać, aby masa połączyła się z zupą, trzymać na małym ogniu aż mięso zbieleje. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody. Mieszając zupę wlać mąkę rozprowadzoną wodą, doprowadzić do zagotowania na średnim ogniu. Przyprawić solą. Mocno mieszając zupę, wlać roztrzepane jaja, odczekać 10 min, następnie starannie wymieszać, dodać olej. Zupa powinna być gęsta. Przelać do wazy, posypać szynką. Zupę podawać na gorąco. Proporcje: dla 8-12 osób


Super przepis na ZUPA AKSAMITNA Z MIĘSEM KURZYM I KUKURYDZĄ
-> Przepisy kulinarne