wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ZUPA AKSAMITNA ZE SZPINAKIEM


 


Przepis na ZUPA AKSAMITNA ZE SZPINAKIEM :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA AKSAMITNA ZE SZPINAKIEM

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg szpinaku
1 łyżka cukru
3 białka
1 łyżka wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
5 1/2 szklanki wywaru l
2 łyżki posiekanej szynki
sól do smaku
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
2 łyżki oleju sojowego

Przepis :

Po usunięciu łodyg szpinak starannie wypłukać w kilku wodach, osączyć. Do dużego garnka wlać wodę zagotować na dużym ogniu, wsypać cukier dodać szpinak, mieszając doprowadzić do wrzenia, natychmiast wlać do cedzaka, przelać zimną wodą. Dokładnie odcisnąć wodę, szpinak bardzo drobno posiekać. Białka roztrzepać z wodą. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wywaru. Wywar (5 szklanek) wlać do garnka (o pojemności 2 I.), zagotować na dużym ogniu, zmniejszyć płomień, wsypać 1 łyżkę posiekanej szynki, gotować 5 min. Zwiększyć płomień pod garnkiem, włożyć szpinak do wywaru, mieszając zagotować. Zupę przyprawić solą, mieszając wlać mąkę wymieszaną z wywarem, doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia. Zestawić garnek z ognia, mieszając zupę wlać białko, pozostawić na 30 sek, następnie zamieszać dodając olej sezamowy i olej sojowy. Przelać do wazy, posypać pozostałą szynką, podawać natychmiast. Proporcje: dla 6-8 osób.


Super przepis na ZUPA AKSAMITNA ZE SZPINAKIEM
-> Przepisy kulinarne