wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zupa flisacka


 


Przepis na Zupa flisacka :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa flisacka

Składniki :

30 dag (ewentualnie więcej) ryby (dorsza, karmazyna, płoci i leszcza)
duża porcja włoszczyzny
1 cebula
3-4 suszone grzyby
niepełna szklanka kwaśnej śmietany
2 żółtka
2 łyżki soku cytrynowego
nać pietruszki
sól

Przepis :

Do garnka z wrzątkiem (5 szklanek) włożyć dokładnie oczyszczoną rybę, włoszczyznę, cebulę oraz grzyby (można je zastąpić czubatą łyżką proszku grzybowego) i gotować. Miękką rybę wyjąć, ostudzié, obrać z ości, a mięso podzielić na małe kawałeczki. Wywar gotować dalej, aż grzyby będą miękkie, po czym przecedzić przez sito; płynu powinno być ok. 1 I, w razie potrzeby uzupełnić wodą. Wlać żółtka rozkłócone ze śmietaną. Garnek postawić na małym ogniu, zupę posolić do smaku i doprowadzić -ciągle mieszając - prawie do zagotowania. Doprawić sokiem cytrynowym, dodać kawałki ugotowanej ryby i posypać posiekaną natką. Podawać z ciepłymi chrupiącymi grzankami z chleba lub gotowanymi ziemniakami, okraszonymi smażonym boczkiem lub słoniną.


Super przepis na Zupa flisacka
-> Przepisy kulinarne