wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ZUPA POMIDOROWA


 


Przepis na ZUPA POMIDOROWA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA POMIDOROWA

Składniki :

Kuchnia chińska
45 dag średnich pomidorów
10 dag wołowiny bez kości (lekko zmrożonej)
4 łyżeczki oleju sojowego
1 jajo
1 plasterek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
3 szklanki wywaru l
sól
1 łyżka posiekanej cebuli dymki lub szczypiorku
Przyprawy:
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
szczypta pieprzu

Przepis :

Pomidory zalać wrzącą wodą, postawić na 3 min, obrać, przeciąć w poprzek na pół, lekko ścisnąć ręką, łyżeczką usunąć nasiona. Każdą połówkę pokrajać na 3-4 części. Wołowinę pokrajać w bardzo cienkie plasterki o wymiarach 3 x 4 i 1/2 cm (lekko zmrożone mięso ułatwia krojenie), starannie wymieszać z przyprawami dodając 1/2 łyżeczki oleju sojowego, odstawić. Jajo lekko roztrzepać. Garnek (o pojemności 2 I.) postawić na dużym ogniu, wlać pozostały olej sojowy, rozgrzać, dodać świeży imbir, smażyć do zrumienienia, wyjąć. Garnek z gorącym olejem zestawić z ognia, wsypać imbir w proszku, zamieszać kilkakrotnie. Włożyć pomidory, mieszając smażyć przez minutę, wlać wywar, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 min. Dodać plasterki wołowiny, mieszając zagotować, wyłączyć gaz. Cienkim strumieniem wlać jajko, zaczekać 20 sek, dokładnie zamieszać. Spróbować, w razie potrzeby, przyprawić solą i pieprzem, posypać dymką lub szczypiorkiem. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4 osób.


Super przepis na ZUPA POMIDOROWA
-> Przepisy kulinarne