wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zupa rybna "gęsta"


 


Przepis na Zupa rybna "gęsta" :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa rybna "gęsta"

Składniki :

1 kg różnych ryb
2 łyżki mąki
2 łyżki masła lub margaryny
pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
sól
pieprz
Ołatki:
1 jajko
szklanka mąki
pół szklanki zsiadłego mleka
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis :

Ryby sprawić, opłukać, włożyć do 1,5 I wrzącej wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i ugotować. Miękkie ryby wyjąć, ostudzić, usunąć ości i kręgosłupy, odrzucić łby. Przepuścić przez maszynkę lub utrzeć drewnianą łyżką w donicy. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, dodać do ryb razem ze śmietaną i dobrze rozmieszać. Dolewać powoli rosół rybny - wciąż energicznie mieszając. Całość przelać do rondla i dobrze podgrzać, lecz już nie gotować. Dodać posiekaną natkę, jeśli trzeba - przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ołatkami. Przyrządzanie ołatek: Z podanych składników sporządzić ciasto o gęstości śmietany (w razie potrzeby dolać wody) i na rozgrzanym tłuszczu smażyć niewielkie ołatki. Podawać na gorąco.


Super przepis na Zupa rybna "gęsta"
-> Przepisy kulinarne