wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zupa rybna po liguryjsku


 


Przepis na Zupa rybna po liguryjsku :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa rybna po liguryjsku

Składniki :

Kuchnia włoska
800 g ryby (1 większa oraz małe, drobne rybki morskie dowolnie wybranych gatunków)
300 g sparzonych, obranych ze skórki pomidorów
2 łyżki wazowe rybnego rosołu
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 łyżek oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Przepis :

Ryby wypatroszyć, dokładnie umyć i odfiletować. Dużą rybę pokroić na cztery kawałki. Z głów, kręgosłupów, płetw oraz włoszczyzny ugotować rosół. Do szerokiego i płaskiego rondla wlać połowę przygotowanej porcji oliwy, oliwę rozgrzać, a na dnie rondla ułożyć porcje najpierw dużej ryby, a potem małych rybek. Gdy ryby zaczną się podsmażać, podlać je winem, a na wierzchu położyć warstwę rozdrobnionych pomidorów. Rondel przykryć pokrywką i gotować ryby na wolnym ogniu jeszcze 20 minut. Po upływie tego czasu wlać 2 łyżki wazowe rosołu rybnego i ewentualnie dosolić. Ryby i rosół podawać od razu na talerzach, posypane natką pietruszki, pieprzem oraz pokropione odrobiną aromatyzowanej czosnkiem oliwy. Oliwę czosnkową przyrządza się w następujący sposób: czosnek należy pokroić w słupki, do małego rondla wlać oliwę, dodać do niej czosnek i przez 2 minuty trzymać na bardzo wolnym ogniu.


Super przepis na Zupa rybna po liguryjsku
-> Przepisy kulinarne