wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPˇ


 


Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPˇ :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPˇ

Składniki :

Kuchnia chińska
mały karp o wadze około 1/2 kg
2 małe kalarepy lub małe marchewki
5 łyżek smalcu lub oleju
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1 1/2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/2 malej cebuli pokrajanej w piórka
2 plasterki ¶wieżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki posiekanej pietruszki

Przepis :

Rybę oczy¶cić z łusek i wypatroszyć, usun±ć skrzela i oczy. Starannie wypłukać. Naci±ć co 3 cm przy grzbiecie. Kalarepę lub marchew obrać, pokrajać w cienkie paski o długo¶ci 3 cm. Wsypać na wrz±c± wodę, gotować minutę, odcedzić, wypłukać w zimnej wodzie, os±czyć. Smalec lub olej rozgrzać na ¶rednim ogniu na gor±cej patelni, włożyć rybę, smażyć z obydwu stron na złoty kolor, ostrożnie przełożyć do płaskiego, szerokiego garnka. Wlać 4 szklanki wrz±cej wody, dodać alkohol, sól, glutasól lub substytut, cebulę i imbir, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć płomień, gotować 20 min na małym ogniu. Dodać obgotowan± kalarepę lub marchew, gotować 2-3 min. Wybrać ¶wieży imbir. Przełożyć rybę do wazy, wlać wywar z warzywami, posypać zielenin±. Zupę podawać natychmiast. Proporcje: dla 2-3 osób - z potraw± z mięsa i ryżem


Super przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPˇ
-> Przepisy kulinarne