wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA


 


Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA

Składniki :

Kuchnia chińska
3 listki sałaty lub 4-5 listków szpinaku
1 marchewka
2 cebule dymki lub mała cebula
10-15 dag cukini lub świeżego ogórka
1/4 małego selera
10 dag wołowiny lub wieprzowiny (lekko zmrożone)
1 łyżka oleju
2 plasterki świeżego imbiru lub ľ łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżeczka soli
1 1/2 szklanki wywaru l lub ll
1 1/2 szklanki wody
Przyprawy:
1 łyżeczka oleju
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przepis :

Sałatę lub szpinak (bez ogonków) wypłukać, pokrajać jak makaron. Oczyszczoną marchewkę i seler pokrajać w słupki o grubości zapałki. Szczypior pokrajać w 1 cm kawałki, cebulę w piórka. Nie obraną cukinię lub ogórek pokrajać w grube plasterki. Mięso pokrajać w bardzo cienkie plasterki (mięso lekko zmrożone łatwiej kroić) i wymieszać z olejem, sosem sojowym i mąką ziemniaczaną, po czym odstawić. Rondel postawić na ogniu, wlać łyżkę oleju, mocno podgrzać, dodać imbir i sól, wlać wywar i wodę, doprowadzić do wrzenia. Włożyć marchewkę i seler, gotować 5 min na średnim ogniu, Dodać cukinię lub ogórka, gotować 5 min. Kłaść plasterki wieprzowiny na wrzącą zupę, gotować minutę (dodać wołowinę razem ze szpinakiem lub sałatą). Wsypać cebulę, gotować 1 min. Dodać sałatę lub szpinak (i wołowinę), doprowadzić do zagotowania, zestawić z ognia. Podawać zupę natychmiast. Proporcje: dla 4 osób


Super przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA
-> Przepisy kulinarne