wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zupa z soczewicy po staropolsku 20 min


 


Przepis na Zupa z soczewicy po staropolsku 20 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa z soczewicy po staropolsku 20 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
1 I wywaru z ko¶ci (lub woda oraz 0,5 kg ko¶ci i włoszczyzna bez kapusty),
0,5 szklanki soczewicy,
2-3 kartofle,
2-3 łyżki m±ki,
0,5 jaja i woda na ciasto,
1 cebula,
4 dag tłuszczu,
1 łyżka m±ki na zasmażkę;
sól,
pieprz,
majeranek,
gałka muszkatołowa i przyprawa typu "Vegeta" do smaku

Przepis :

Oczyszczon± cebulę drobno pokroić, usmażyć w szybkowarze na tłuszczu, wsypać m±kę i lekko zrumienić. Zalać wywarem, wrzucić oczyszczone i pokrojone w kostkę kartofle, wsypać soczewicę. Zamkn±ć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. W tym czasie z m±ki, jaja i wody zagnie¶ć twarde ciasto. Po otwarciu szybkowaru wetrzeć ciasto do zupy na tarce do jarzyn zagotować. Doprawić do smaku sol±, pieprzem, majerankiem, gałk± muszkatołow± i przypraw± do zup. Jeżeli zamiast wywaru użyte były ko¶ci i włoszczyzna, to przed wtarciem ciasta wyj±ć wkładkę z nimi. Włoszczyznę użyć np. na sałatkę do kolacji.


Super przepis na Zupa z soczewicy po staropolsku 20 min
-> Przepisy kulinarne