wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Zupy owocowe ze śmietaną


 


Przepis na Zupy owocowe ze śmietaną :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Zupy owocowe ze śmietaną

Składniki :

Do sporządzenia zupy owocowej ze śmietaną nie nadają się poziomki i borówki-brusznice. Najsmaczniejsze są zupy z owoców mieszanych. Zupę ze śmietaną ze wszystkich innych owoców sporządza się w ten sam sposób. Ilość cukru do zupy zależna jest od kwasoty owoców. Najwięcej cukru trzeba dodać do zupy z wiśni lub agrestu.

60 dkg owoców
11/2litra wody
szklanka śmietany
3 dkg mąki pszennej
ok.20 dkg cukru (5 dkg rokitnika lub 6 dkg przecieru z czarnej po rzeczki lub 2 łyżki utartych z cukrem surowych owoców róży)

Przepis :

Wywar i przecier z ugotowanych owoców sporządzić jak do zup owocowych czystych. Przecier zagotować, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, mieszając zagotować, dodać cukier do smaku. Zupy owocowe ze śmietaną można podawać na gorąco lub po ostudzeniu. Studzić szybko pod przykryciem, w zimnej wodzie. Sporządzić na krótko przed podaniem. Zupy owocowe o niskiej zawartości witaminy C uzupełnić przed podaniem wysokowitaminowymi dodatkami. Podawać z grzankami, kluskami, ziemniakami, ryżem.


Super przepis na Zupy owocowe ze śmietaną
-> Przepisy kulinarne